MakerMom

A fotel új ruhája

 Van két kényelmes, ámbár használtan kapott, és ezért elég ütött-kopott fotelünk. Az egyikre végre elkészült a huzat. Először megfordult a fejemben, hogy kárpitot cserélek vagy cseréltetek, de a gyerekek miatt inkább a levehető, mosható huzat mellett döntöttem. Az anyagot még Édesanyám vette valamilyen célból, így arra nem kellett költenem. A fotel lábait sprayvel feketére fújtam,… Tovább »

Star Wars jelmez inspirációk

Idén is feladták a gyerekek a leckét: Jedi lovagok szeretnénk lenni. És persze anyának is be kell öltözni. Apa jelmeze szerencsére már nyáron elkészült. Úgyhogy elkezdtem a gyűjtőmunkát. (A források a képekre kattintva érhetők el.) Ez a csajszi nagyok király! Innen vette a palástot:... Tovább »

IKEA hack – EXARBY+FABRINA (+KRÅKRIS) 3.0

Az IKEA EXARBY (ha jól láttam, most épp/már nem kapható) kanapénk huzatának története a 3. fejezethez érte. Az elsőt nem tettem közzé, mivel használhatatlannak bizonyult. A másodikat itt olvashatjátok, gyerekektől mentes környezetben meg is állná a helyét, de nálunk atombiztosabb megoldásra volt szükség. Az első kettő azért lett olyan, amilyen, mert nem akartam elválasztani egymástól,… Tovább »

Yoda jelmez

Ha az ember cserkész, akkor nem csak farsang idején készíti buzgón a jelmezeket, vele ez az év bármely szakaszában előfordulhat. Amikor azonban biztosan, az a nyár. Ilyenkor a táborok fontos alapja és háttere a keretmese, egy olyan téma – ez lehet például történelmi esemény/személy élete, mese, film, regény -, amit mindenki ismer, így bele tudja… Tovább »

DIY LEGO Ninjago Arany ninja farsangi jelmez

Elkészült a Középső áhított jelmeze is. Ismét adott volta a feladat: Arany Ninját kellett alkotnom. Talán mondanom sem kell, hogy sokkal többet bajlódtam vele, mit az Állati küldetéses Kris jelmezzel. De megérte, azt hiszem:)   Hozzávalók: sárga hosszú ujjú nadrág és felső sárga, zöld és sötétsárga/világosbarna filc anyag sárga sztreccses és zöld vászon anyag fekete,… Tovább »

DIY Kris Kratt farsangi jelmez

Nagyfiam idei farsangi kívánsága az “Állati küldetés” (Wild Kratts) című mese egyik főszereplőjének, azaz Kris Kratt ruhájának a megalkotása volt. Mi nagyon szeretjük ezt a sorozatot. Esztétikus a képvilága – sajnos ez ma már nem minden mesére igaz 🙁 -, ismereteket ad át a gyerekeknek, gyakran mulatságos és a negatív figurák sem rémisztőek benne. Szóval… Tovább »

Superman jelmez

Ez a jelmez eredetileg 5 éve készült Nagyfiúnk számára. Akkor dekorgumiból csináltam az emblémát, mivel még nem volt varrógépem. De nem szeretem ezt az anyagot. Tudom, hogy mások csodákra képesek vele, szobrászkodnak és gyönyörűeket alkotnak, de hozzám közelebb áll a vászon és a filc. No meg a ruhához képest túl merev volt, nem is tudtam… Tovább »

IKEA hack – EXARBY+FABRINA (+KRÅKRIS)

    Egy évvel ezelőtt – te jó ég, már ilyen régen volt? – az Angyalok Anyának kanapét hoztak. Két szempontunk volt a választás során: 1. legyen pénztárcakímélő, 2. a gyerekek nyugodtan nyúzhassák. (Lássuk be, ez a kettő szorosan összefügg:D) Az IKEA EXARBY nevű darabját néztük ki. Láttuk használatban egy 4 gyerekes családban, gondoltuk, ha nálunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!