MakerMom

A fotel új ruhája

 Van két kényelmes, ámbár használtan kapott, és ezért elég ütött-kopott fotelünk. Az egyikre végre elkészült a huzat. Először megfordult a fejemben, hogy kárpitot cserélek vagy cseréltetek, de a gyerekek miatt inkább a levehető, mosható huzat mellett döntöttem. Az anyagot még Édesanyám vette valamilyen célból, így arra nem kellett költenem. A fotel lábait sprayvel feketére fújtam,… Tovább »

Csipeszhópehely

Először a Bardócz Évánál láttam ezeket az egyszerű díszeket. Azért tetszettek meg, mert könnyű őket elkészíteni és egész télen aktuálisak, vízkereszt után is a ház díszei maradnak. Ha natúran hagyja az ember lánya, akkor 10-15 perc alatt elkészíthető, ha festeni szeretnénk (főleg, ha ecsettel), akkor egy kicsit több időt kell rászánni, de sprayfestékkel ez is… Tovább »

IKEA hack – EXARBY+FABRINA (+KRÅKRIS) 3.0

Az IKEA EXARBY (ha jól láttam, most épp/már nem kapható) kanapénk huzatának története a 3. fejezethez érte. Az elsőt nem tettem közzé, mivel használhatatlannak bizonyult. A másodikat itt olvashatjátok, gyerekektől mentes környezetben meg is állná a helyét, de nálunk atombiztosabb megoldásra volt szükség. Az első kettő azért lett olyan, amilyen, mert nem akartam elválasztani egymástól,… Tovább »

Madarak a dróton nálunk – Birds on wire

  Elkészült a madaras díszítés első felvonása. Már napok óta várom, hogy az igazi drótokon is csücsüljön néhány galamb, mert szoktak. De Murphy miatt most nem akaródznak idetolni a tollas hátsójukat. De ami késik… A sablonok, amiket találtam, persze nem tetszettek, így egy fecskékről készült fotót szerkesztettem meg GIMPpel, hogy fekete-fehérben nyomtatható sablonokat kapjak. Fekete szalagokat… Tovább »

IKEA hack – EXARBY+FABRINA (+KRÅKRIS)

    Egy évvel ezelőtt – te jó ég, már ilyen régen volt? – az Angyalok Anyának kanapét hoztak. Két szempontunk volt a választás során: 1. legyen pénztárcakímélő, 2. a gyerekek nyugodtan nyúzhassák. (Lássuk be, ez a kettő szorosan összefügg:D) Az IKEA EXARBY nevű darabját néztük ki. Láttuk használatban egy 4 gyerekes családban, gondoltuk, ha nálunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!