MakerMom

Golyópálya – a kezdetek

Volt nekem egy másik blogom, de nevet váltottam, és nem került minden át ide. Erre a sorsra jutott a két golyópályáról szóló bejegyzés is. Azóta eltelt két év és elkészült a legújabb verzió, amit az előző posztban mutattam be. Álljanak itt az előzmények úgy, ahogy két éve megírtam:  “Nem tudom, hogy a kislányok miként vannak… Tovább »

Golyópálya 3.2

Még mielőtt valaki keresni kezdené, az előző verziókról még nem készült itt bejegyzés. Egy másik (azóta használaton kívülre került) blogban azonban igen Golyózzunk! címmel. Hamarosan erről is írok (másolok). Itt. Most azonban az újról lesz szó, amit tavasszal készítettem a fiúknak 2 év unszolás után. Kitartóak! 🙂 3.2, mivel egyszer átalakítottam, a vékonyabb karton nem… Tovább »

Óra és képek a csempére

A mai fejemmel már nem csempézném tele a falakat a fürdőben és a mellékhelyiségben, de mivel a ház nem ma készült, azzal főzök, ami van. Már sok helyen lehet arról olvasni, hogy a vizes helyiségeket is érdemes dekorációkkal otthonossá tenni, hogy ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy a funkciójukat maximálisan betöltsék és kényelmesek legyenek,… Tovább »

Csipesztartó 5 perc alatt

A csipeszeket egy vászon dobozban tartottam évekig, mert épp az akadt a kezembe, amikor kerestem valamit. Nem szerettem, mert mindig pakolni kellett a szárítón ide-oda, és nem egyszer kiborult.  Műanyag kosarat nem szerettem volna, tervem volt bőven, csak időm nem és alapanyagom. De végre eljutottam odáig, hogy a Hádában vettem egy kis inget erre a… Tovább »

Dobozból fiókot

Nincs igazán éjjeli szekrényünk, férjem oldalán egy 3 polcos kis szekrényke áll, ezen gyűltek a kacatok rendezetlenül. Én meg pakolhatom őket le-fel minden takarításnál. A rendlátszatát pedig hiába próbáltam kelteni. Tegnap aztán megelégeltem, elhatároztam, hogy elrejtek minden kacatot egy alkalmas dobozban. Korábban az előszobai tárolók fülének átvariálásakor szembesültem vele, hogy ezek gyárilag sem túl komoly… Tovább »

A fotel új ruhája

 Van két kényelmes, ámbár használtan kapott, és ezért elég ütött-kopott fotelünk. Az egyikre végre elkészült a huzat. Először megfordult a fejemben, hogy kárpitot cserélek vagy cseréltetek, de a gyerekek miatt inkább a levehető, mosható huzat mellett döntöttem. Az anyagot még Édesanyám vette valamilyen célból, így arra nem kellett költenem. A fotel lábait sprayvel feketére fújtam,… Tovább »

Görgős tároló az ágy alá

Az örök probléma: a tárolás. Különösen, ha a gyerekek mellett felgyülemlő játékokról van szó. Persze itt is él a szabály, miszerint a rend első lépése a szortírozás, de a gyerekek mindenre emlékeznek, nehéz megválni a játékaiktól. Egyelőre egy kicsi szobán osztozik a három fiú, így nincs sok hely az ágyak és a ruhásszekrény mellett a… Tovább »

Dubaji lámpásból hálószobai csillár

Néhány évvel ezelőtt kaptam a férjemtől egy lámpást. Dubajból hozta – születésnapom alkalmából egy hétre elutazott a haverjaival 🙂 – azzal a felkiáltással, hogy ékszert úgysem hordok. 🙂  Nem tudom, mi járt a fejében, hova fogom tenni, akkor még nem estem neki mindennek, ami a kezem ügyébe került. 😛 De végül megtaláltam számára a megfelelő helyet,… Tovább »

Angry bird-day party dekoráció

A meghívót már mutattam, tegnap a bulira is sor került. Szerencsére jó időnk volt, így a kertet is ki tudtuk használni. Sokkal kisebb kupival úsztuk meg, mint amire a 16 gyerek mellett számítottam. 🙂 A dekort nem vittem túlzásba, viszont a gyerekekkel együtt készítettem, így egyrészt nem töltöttem ezzel hosszú éjszakákat, másrészt élvezték a készülődést,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!