MakerMom

Golyópálya – a kezdetek

Volt nekem egy másik blogom, de nevet váltottam, és nem került minden át ide. Erre a sorsra jutott a két golyópályáról szóló bejegyzés is. Azóta eltelt két év és elkészült a legújabb verzió, amit az előző posztban mutattam be. Álljanak itt az előzmények úgy, ahogy két éve megírtam:  “Nem tudom, hogy a kislányok miként vannak… Tovább »

Golyópálya 3.2

Még mielőtt valaki keresni kezdené, az előző verziókról még nem készült itt bejegyzés. Egy másik (azóta használaton kívülre került) blogban azonban igen Golyózzunk! címmel. Hamarosan erről is írok (másolok). Itt. Most azonban az újról lesz szó, amit tavasszal készítettem a fiúknak 2 év unszolás után. Kitartóak! 🙂 3.2, mivel egyszer átalakítottam, a vékonyabb karton nem… Tovább »

Görgős tároló az ágy alá

Az örök probléma: a tárolás. Különösen, ha a gyerekek mellett felgyülemlő játékokról van szó. Persze itt is él a szabály, miszerint a rend első lépése a szortírozás, de a gyerekek mindenre emlékeznek, nehéz megválni a játékaiktól. Egyelőre egy kicsi szobán osztozik a három fiú, így nincs sok hely az ágyak és a ruhásszekrény mellett a… Tovább »

Star Wars jelmez inspirációk

Idén is feladták a gyerekek a leckét: Jedi lovagok szeretnénk lenni. És persze anyának is be kell öltözni. Apa jelmeze szerencsére már nyáron elkészült. Úgyhogy elkezdtem a gyűjtőmunkát. (A források a képekre kattintva érhetők el.) Ez a csajszi nagyok király! Innen vette a palástot:... Tovább »

STAR WARS party óvodásokkal

 Nagyfiam születésnapi bulijára nagy meggondolatlanságomban bevállaltam a STAR WARS témát. Neki is estem az előkészületeknek, aztán majdnem 2 hétre kidőlt a család, úgyhogy minden csúszott. Összeszedtem néhány elengedhetetlen karaktert, amiket és akiket meg szerettem volna jeleníteni: halálcsillag, darth vader (ő sajnos kimaradt), jedi kard, rohamosztagosok, C3PO, R2D2. Pinteresten gyűjtöttem ötleteket. És összehangoltam azt a kettőt…. Tovább »

IKEA hack játék konyha karácsonyra

Már jó régen megígértem a gyerekeknek, hogy elkészítem nekik a DIYsok örök klasszikusát, egy játékkonyhát. Jó sokáig halogattam, Nagyfiam lassan már egészen kinő belőle, de azért még lesz, aki játszik vele 🙂 Egy régi ötrészes IKEAs fürdőszobaszett mosdó alá való szekrénykéjét alakítottam át. Tesóm vágott dekopírfűrésszel lyukat a mosogatótálcának, ami egy egyszerű konyhai fémtál. A… Tovább »

DIY puzzle

Na jó, maga a puzzle nem DIY, csak a minta rajta. Két régi fa kirakót alakítottam át ajándékba. A cserkészeknél a vezetőségben is kihúztuk egymás nevét, az volta  kikötés, hogy játékot kell ajándékba adni a szerencsésnek. Szerettünk volna valami személyeset kitalálni, mivel az uram kidőlt, a megvalósítás rám maradt. Volt itthon 4 kiszuperált kicsi fa… Tovább »

Fürdőszobai játéktároló “IKEA hack”

 A kisgyerekesek számára ismerős lehet ez a kép: amikor alig akad talpalatnyi hely a kádban/zuhanyban a játékok között. Eddig lavórba pakoltuk, ami több szempontból hátrányos volt: hiányzott a lavór  pl. a teregetésekkor (ezért gyakran visszaborítottam a játékokat a kába, aztán újra kipakoltam a lavórba), a víz megállt az alján, azért penész jelent meg a játékokon,… Tovább »

Yoda jelmez

Ha az ember cserkész, akkor nem csak farsang idején készíti buzgón a jelmezeket, vele ez az év bármely szakaszában előfordulhat. Amikor azonban biztosan, az a nyár. Ilyenkor a táborok fontos alapja és háttere a keretmese, egy olyan téma – ez lehet például történelmi esemény/személy élete, mese, film, regény -, amit mindenki ismer, így bele tudja… Tovább »

Fűzkuckó

Manapság nagy divatja van a fűzépítésnek. Mivel minden, ami természetes anyagból készül közel áll a szívemhez, első látásra beleszerettem. Ennek már több, mit 5 éve… Most beteljesülni látszik szerelmünk. Tesóm barátnőjéék megszabadultak a fűzfájuktól, én pedig megkaptam az alkalmasnak tűnő vesszőket. Még szükség van  egy adagra, de kezdetnek megteszi.   A kuckó alá dobogót építettem…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!