MakerMom

Golyópálya – a kezdetek

Volt nekem egy másik blogom, de nevet váltottam, és nem került minden át ide. Erre a sorsra jutott a két golyópályáról szóló bejegyzés is. Azóta eltelt két év és elkészült a legújabb verzió, amit az előző posztban mutattam be. Álljanak itt az előzmények úgy, ahogy két éve megírtam:  “Nem tudom, hogy a kislányok miként vannak… Tovább »

Golyópálya 3.2

Még mielőtt valaki keresni kezdené, az előző verziókról még nem készült itt bejegyzés. Egy másik (azóta használaton kívülre került) blogban azonban igen Golyózzunk! címmel. Hamarosan erről is írok (másolok). Itt. Most azonban az újról lesz szó, amit tavasszal készítettem a fiúknak 2 év unszolás után. Kitartóak! 🙂 3.2, mivel egyszer átalakítottam, a vékonyabb karton nem… Tovább »

Görgős tároló az ágy alá

Az örök probléma: a tárolás. Különösen, ha a gyerekek mellett felgyülemlő játékokról van szó. Persze itt is él a szabály, miszerint a rend első lépése a szortírozás, de a gyerekek mindenre emlékeznek, nehéz megválni a játékaiktól. Egyelőre egy kicsi szobán osztozik a három fiú, így nincs sok hely az ágyak és a ruhásszekrény mellett a… Tovább »

Angry bird-day party dekoráció

A meghívót már mutattam, tegnap a bulira is sor került. Szerencsére jó időnk volt, így a kertet is ki tudtuk használni. Sokkal kisebb kupival úsztuk meg, mint amire a 16 gyerek mellett számítottam. 🙂 A dekort nem vittem túlzásba, viszont a gyerekekkel együtt készítettem, így egyrészt nem töltöttem ezzel hosszú éjszakákat, másrészt élvezték a készülődést,… Tovább »

Szekrény festés Szutyejevvel

Kaptunk két furnérozott szekrényt. Igaz, nem fa, de meglehetősen masszívak, így festésre érdemesnek találtattak. A gyerekek szobájában szekrények terén teljes volt a káosz: háromféle, szedett-vedett, rossz beosztású. Most sem 100%-os a helyzet, de mivel remélhetőleg még idén kikötöznek ebből a kb 8 m2-es szobácskából, rövid távon kielégít. Először szétszereltem a szerényeket, a kisebbiknek a lábazatát is leszedtem,… Tovább »

Angry bird-day party meghívó

Jövő hét végén szülinapi bulija lesz Középsőnknek. A téma: Angry birds. Férjem dolgozott egy ilyen buliban, segítettem neki akkor a játékok előkészítésében, de az iskolásoknak szólt, és a dekorációt és az ételt, italt nem mi csináltuk. Szóval ez egy kicsit más, egy kicsit több rétű és a miénk. 🙂 Íme a meghívók:... Tovább »

Star Wars jelmez inspirációk

Idén is feladták a gyerekek a leckét: Jedi lovagok szeretnénk lenni. És persze anyának is be kell öltözni. Apa jelmeze szerencsére már nyáron elkészült. Úgyhogy elkezdtem a gyűjtőmunkát. (A források a képekre kattintva érhetők el.) Ez a csajszi nagyok király! Innen vette a palástot:... Tovább »

STAR WARS party óvodásokkal

 Nagyfiam születésnapi bulijára nagy meggondolatlanságomban bevállaltam a STAR WARS témát. Neki is estem az előkészületeknek, aztán majdnem 2 hétre kidőlt a család, úgyhogy minden csúszott. Összeszedtem néhány elengedhetetlen karaktert, amiket és akiket meg szerettem volna jeleníteni: halálcsillag, darth vader (ő sajnos kimaradt), jedi kard, rohamosztagosok, C3PO, R2D2. Pinteresten gyűjtöttem ötleteket. És összehangoltam azt a kettőt…. Tovább »

IKEA hack játék konyha karácsonyra

Már jó régen megígértem a gyerekeknek, hogy elkészítem nekik a DIYsok örök klasszikusát, egy játékkonyhát. Jó sokáig halogattam, Nagyfiam lassan már egészen kinő belőle, de azért még lesz, aki játszik vele 🙂 Egy régi ötrészes IKEAs fürdőszobaszett mosdó alá való szekrénykéjét alakítottam át. Tesóm vágott dekopírfűrésszel lyukat a mosogatótálcának, ami egy egyszerű konyhai fémtál. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!