MakerMom

Dubaji lámpásból hálószobai csillár

Néhány évvel ezelőtt kaptam a férjemtől egy lámpást. Dubajból hozta – születésnapom alkalmából egy hétre elutazott a haverjaival 🙂 – azzal a felkiáltással, hogy ékszert úgysem hordok. 🙂  Nem tudom, mi járt a fejében, hova fogom tenni, akkor még nem estem neki mindennek, ami a kezem ügyébe került. 😛 De végül megtaláltam számára a megfelelő helyet,… Tovább »

Angry bird-day party dekoráció

A meghívót már mutattam, tegnap a bulira is sor került. Szerencsére jó időnk volt, így a kertet is ki tudtuk használni. Sokkal kisebb kupival úsztuk meg, mint amire a 16 gyerek mellett számítottam. 🙂 A dekort nem vittem túlzásba, viszont a gyerekekkel együtt készítettem, így egyrészt nem töltöttem ezzel hosszú éjszakákat, másrészt élvezték a készülődést,… Tovább »

Szekrény festés Szutyejevvel

Kaptunk két furnérozott szekrényt. Igaz, nem fa, de meglehetősen masszívak, így festésre érdemesnek találtattak. A gyerekek szobájában szekrények terén teljes volt a káosz: háromféle, szedett-vedett, rossz beosztású. Most sem 100%-os a helyzet, de mivel remélhetőleg még idén kikötöznek ebből a kb 8 m2-es szobácskából, rövid távon kielégít. Először szétszereltem a szerényeket, a kisebbiknek a lábazatát is leszedtem,… Tovább »

Angry bird-day party meghívó

Jövő hét végén szülinapi bulija lesz Középsőnknek. A téma: Angry birds. Férjem dolgozott egy ilyen buliban, segítettem neki akkor a játékok előkészítésében, de az iskolásoknak szólt, és a dekorációt és az ételt, italt nem mi csináltuk. Szóval ez egy kicsit más, egy kicsit több rétű és a miénk. 🙂 Íme a meghívók:... Tovább »

Star Wars jelmez inspirációk

Idén is feladták a gyerekek a leckét: Jedi lovagok szeretnénk lenni. És persze anyának is be kell öltözni. Apa jelmeze szerencsére már nyáron elkészült. Úgyhogy elkezdtem a gyűjtőmunkát. (A források a képekre kattintva érhetők el.) Ez a csajszi nagyok király! Innen vette a palástot:... Tovább »

STAR WARS party óvodásokkal

 Nagyfiam születésnapi bulijára nagy meggondolatlanságomban bevállaltam a STAR WARS témát. Neki is estem az előkészületeknek, aztán majdnem 2 hétre kidőlt a család, úgyhogy minden csúszott. Összeszedtem néhány elengedhetetlen karaktert, amiket és akiket meg szerettem volna jeleníteni: halálcsillag, darth vader (ő sajnos kimaradt), jedi kard, rohamosztagosok, C3PO, R2D2. Pinteresten gyűjtöttem ötleteket. És összehangoltam azt a kettőt…. Tovább »

IKEA hack játék konyha karácsonyra

Már jó régen megígértem a gyerekeknek, hogy elkészítem nekik a DIYsok örök klasszikusát, egy játékkonyhát. Jó sokáig halogattam, Nagyfiam lassan már egészen kinő belőle, de azért még lesz, aki játszik vele 🙂 Egy régi ötrészes IKEAs fürdőszobaszett mosdó alá való szekrénykéjét alakítottam át. Tesóm vágott dekopírfűrésszel lyukat a mosogatótálcának, ami egy egyszerű konyhai fémtál. A… Tovább »

DIY puzzle

Na jó, maga a puzzle nem DIY, csak a minta rajta. Két régi fa kirakót alakítottam át ajándékba. A cserkészeknél a vezetőségben is kihúztuk egymás nevét, az volta  kikötés, hogy játékot kell ajándékba adni a szerencsésnek. Szerettünk volna valami személyeset kitalálni, mivel az uram kidőlt, a megvalósítás rám maradt. Volt itthon 4 kiszuperált kicsi fa… Tovább »

Egyedi póló sorozatgyártása

Ahol cserkészkedem, az őrsök egymást ajándékozták meg karácsonykor. Mi a Sárgarigókat húztuk, a legnagyobb létszámú őrsöt. Arra jutottunk, hogy őrsi pólót készítünk nekik, ehhez én készítettem a stencileket. Letöltöttem egy fotót, kinyomtattam és átrajzoltam az ablakon azokat a volna, amiket használni szerettem volna. Ezeket azután a egy játékos régi doboz “ablakéra” vittem fel alkoholos filccel… Tovább »

Csipeszhópehely

Először a Bardócz Évánál láttam ezeket az egyszerű díszeket. Azért tetszettek meg, mert könnyű őket elkészíteni és egész télen aktuálisak, vízkereszt után is a ház díszei maradnak. Ha natúran hagyja az ember lánya, akkor 10-15 perc alatt elkészíthető, ha festeni szeretnénk (főleg, ha ecsettel), akkor egy kicsit több időt kell rászánni, de sprayfestékkel ez is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!