MakerMom

Dobozból fiókot

Nincs igazán éjjeli szekrényünk, férjem oldalán egy 3 polcos kis szekrényke áll, ezen gyűltek a kacatok rendezetlenül. Én meg pakolhatom őket le-fel minden takarításnál. A rendlátszatát pedig hiába próbáltam kelteni. Tegnap aztán megelégeltem, elhatároztam, hogy elrejtek minden kacatot egy alkalmas dobozban. Korábban az előszobai tárolók fülének átvariálásakor szembesültem vele, hogy ezek gyárilag sem túl komoly… Tovább »

A fotel új ruhája

 Van két kényelmes, ámbár használtan kapott, és ezért elég ütött-kopott fotelünk. Az egyikre végre elkészült a huzat. Először megfordult a fejemben, hogy kárpitot cserélek vagy cseréltetek, de a gyerekek miatt inkább a levehető, mosható huzat mellett döntöttem. Az anyagot még Édesanyám vette valamilyen célból, így arra nem kellett költenem. A fotel lábait sprayvel feketére fújtam,… Tovább »

Görgős tároló az ágy alá

Az örök probléma: a tárolás. Különösen, ha a gyerekek mellett felgyülemlő játékokról van szó. Persze itt is él a szabály, miszerint a rend első lépése a szortírozás, de a gyerekek mindenre emlékeznek, nehéz megválni a játékaiktól. Egyelőre egy kicsi szobán osztozik a három fiú, így nincs sok hely az ágyak és a ruhásszekrény mellett a… Tovább »

Dubaji lámpásból hálószobai csillár

Néhány évvel ezelőtt kaptam a férjemtől egy lámpást. Dubajból hozta – születésnapom alkalmából egy hétre elutazott a haverjaival 🙂 – azzal a felkiáltással, hogy ékszert úgysem hordok. 🙂  Nem tudom, mi járt a fejében, hova fogom tenni, akkor még nem estem neki mindennek, ami a kezem ügyébe került. 😛 De végül megtaláltam számára a megfelelő helyet,… Tovább »

Szekrény festés Szutyejevvel

Kaptunk két furnérozott szekrényt. Igaz, nem fa, de meglehetősen masszívak, így festésre érdemesnek találtattak. A gyerekek szobájában szekrények terén teljes volt a káosz: háromféle, szedett-vedett, rossz beosztású. Most sem 100%-os a helyzet, de mivel remélhetőleg még idén kikötöznek ebből a kb 8 m2-es szobácskából, rövid távon kielégít. Először szétszereltem a szerényeket, a kisebbiknek a lábazatát is leszedtem,… Tovább »

IKEA hack játék konyha karácsonyra

Már jó régen megígértem a gyerekeknek, hogy elkészítem nekik a DIYsok örök klasszikusát, egy játékkonyhát. Jó sokáig halogattam, Nagyfiam lassan már egészen kinő belőle, de azért még lesz, aki játszik vele 🙂 Egy régi ötrészes IKEAs fürdőszobaszett mosdó alá való szekrénykéjét alakítottam át. Tesóm vágott dekopírfűrésszel lyukat a mosogatótálcának, ami egy egyszerű konyhai fémtál. A… Tovább »

IKEA és JYSK hack előszobai pad tárolóval

Az előszobába készítettem korábban egy cipőtartó polcot paddal az IKEA HEJNE rendszeréből. Most átvariáltam egy kicsit, szétválasztottam a két részét, mert a magasabb cipőnyelő része és a fölötte lévő fogas összenyomta az amúgy is apró előszobát. Ezek bekerültek a beugróba, ahol eddig a babakocsi posztolt, a “maradék” padot pedig kiegészítettem. A váz 3 HEJNE polcból és… Tovább »

Fülem erre fülem arra – egy tároló doboz fogantyújának története

Biztos nem vagyok egyedül ezzel az üggyel. Kerestem a megfelelő dobozt az előszobai padhoz (, ami reményeim szerint hamarosan elkészül és megmutathatom), kismillió lehetőséget megnéztem, de vagy a színe vagy az anyaga vagy az ára nem stimmelt. Amikor aztán megtaláltam a megfelelőt a JYSK-ben, kiderült, hogy a fogantyúja természetesen a másik oldalán van… Nem tudtam még… Tovább »

DIY motivációs checklista gyerekeknek

A múlt hét végén összegyűjtöttem egy csokorra való checklistát gyerekek számára. Azóta elkészült a miénk is. Ahogy korábban írtam, fontos szempont, volt a készítés során, hogy bővíthető legyen: ahogy nőnek, újabb feladatokat tudjak hozzáadni (és esetleg újabb felhasználókat), és ha valami nem működik, könnyen lehessen variálni.  Hozzávalók: mágnesezhető rajztábla (innen: Tonerpláza Kft., https://www.nyomtassingyen.hu/) kartonpapírok indigó (ez lemaradt… Tovább »

IKEA hack – EXARBY+FABRINA (+KRÅKRIS) 3.0

Az IKEA EXARBY (ha jól láttam, most épp/már nem kapható) kanapénk huzatának története a 3. fejezethez érte. Az elsőt nem tettem közzé, mivel használhatatlannak bizonyult. A másodikat itt olvashatjátok, gyerekektől mentes környezetben meg is állná a helyét, de nálunk atombiztosabb megoldásra volt szükség. Az első kettő azért lett olyan, amilyen, mert nem akartam elválasztani egymástól,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!