MakerMom

Dubaji lámpásból hálószobai csillár

Néhány évvel ezelőtt kaptam a férjemtől egy lámpást. Dubajból hozta – születésnapom alkalmából egy hétre elutazott a haverjaival 🙂 – azzal a felkiáltással, hogy ékszert úgysem hordok. 🙂  Nem tudom, mi járt a fejében, hova fogom tenni, akkor még nem estem neki mindennek, ami a kezem ügyébe került. 😛 De végül megtaláltam számára a megfelelő helyet,… Tovább »

Szekrény festés Szutyejevvel

Kaptunk két furnérozott szekrényt. Igaz, nem fa, de meglehetősen masszívak, így festésre érdemesnek találtattak. A gyerekek szobájában szekrények terén teljes volt a káosz: háromféle, szedett-vedett, rossz beosztású. Most sem 100%-os a helyzet, de mivel remélhetőleg még idén kikötöznek ebből a kb 8 m2-es szobácskából, rövid távon kielégít. Először szétszereltem a szerényeket, a kisebbiknek a lábazatát is leszedtem,… Tovább »

IKEA hack játék konyha karácsonyra

Már jó régen megígértem a gyerekeknek, hogy elkészítem nekik a DIYsok örök klasszikusát, egy játékkonyhát. Jó sokáig halogattam, Nagyfiam lassan már egészen kinő belőle, de azért még lesz, aki játszik vele 🙂 Egy régi ötrészes IKEAs fürdőszobaszett mosdó alá való szekrénykéjét alakítottam át. Tesóm vágott dekopírfűrésszel lyukat a mosogatótálcának, ami egy egyszerű konyhai fémtál. A… Tovább »

IKEA és JYSK hack előszobai pad tárolóval

Az előszobába készítettem korábban egy cipőtartó polcot paddal az IKEA HEJNE rendszeréből. Most átvariáltam egy kicsit, szétválasztottam a két részét, mert a magasabb cipőnyelő része és a fölötte lévő fogas összenyomta az amúgy is apró előszobát. Ezek bekerültek a beugróba, ahol eddig a babakocsi posztolt, a “maradék” padot pedig kiegészítettem. A váz 3 HEJNE polcból és… Tovább »

Fülem erre fülem arra – egy tároló doboz fogantyújának története

Biztos nem vagyok egyedül ezzel az üggyel. Kerestem a megfelelő dobozt az előszobai padhoz (, ami reményeim szerint hamarosan elkészül és megmutathatom), kismillió lehetőséget megnéztem, de vagy a színe vagy az anyaga vagy az ára nem stimmelt. Amikor aztán megtaláltam a megfelelőt a JYSK-ben, kiderült, hogy a fogantyúja természetesen a másik oldalán van… Nem tudtam még… Tovább »

DIY motivációs checklista gyerekeknek

A múlt hét végén összegyűjtöttem egy csokorra való checklistát gyerekek számára. Azóta elkészült a miénk is. Ahogy korábban írtam, fontos szempont, volt a készítés során, hogy bővíthető legyen: ahogy nőnek, újabb feladatokat tudjak hozzáadni (és esetleg újabb felhasználókat), és ha valami nem működik, könnyen lehessen variálni.  Hozzávalók: mágnesezhető rajztábla (innen: Tonerpláza Kft., https://www.nyomtassingyen.hu/) kartonpapírok indigó (ez lemaradt… Tovább »

IKEA hack – EXARBY+FABRINA (+KRÅKRIS) 3.0

Az IKEA EXARBY (ha jól láttam, most épp/már nem kapható) kanapénk huzatának története a 3. fejezethez érte. Az elsőt nem tettem közzé, mivel használhatatlannak bizonyult. A másodikat itt olvashatjátok, gyerekektől mentes környezetben meg is állná a helyét, de nálunk atombiztosabb megoldásra volt szükség. Az első kettő azért lett olyan, amilyen, mert nem akartam elválasztani egymástól,… Tovább »

Fürdőszobai játéktároló “IKEA hack”

 A kisgyerekesek számára ismerős lehet ez a kép: amikor alig akad talpalatnyi hely a kádban/zuhanyban a játékok között. Eddig lavórba pakoltuk, ami több szempontból hátrányos volt: hiányzott a lavór  pl. a teregetésekkor (ezért gyakran visszaborítottam a játékokat a kába, aztán újra kipakoltam a lavórba), a víz megállt az alján, azért penész jelent meg a játékokon,… Tovább »

Postaláda, azaz cső

A postaládánk kicsi ahhoz, hogy az újságok egészen beleférjenek, ezért amikor esik az eső nem csak azok áznak el, hanem a levelekre is rávezetik a vizet. Másrészt a nagyobb folyóiratok (mint a Forbs) csak tuszkolással férnek bele, ami sem a ládának, sem az újságnak nem tesz jót. Kellett hát egy kényelmes cső, ami a kihordónak… Tovább »

Színátmenetes tűkörkeret és gyerekfogas

A Védő néniknek készített fogasnak van egy nagytestvére nálunk az előszobában. Ugyan azzal a technikával készült: fenyőlécre akril festékkel elkészítettem a hátteret, majd a hobbiboltos fafigurákat is lefestettem és faragasztóval rögzítettem, a fogasokat pedig felcsavaroztam. Ez az 1.0-ás verzió – fiús anyuka lévén – járműves, de azért néhány állatkát is rátettem 🙂 (Szegény csiga azóta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!