MakerMom

Golyópálya – a kezdetek

Volt nekem egy másik blogom, de nevet váltottam, és nem került minden át ide. Erre a sorsra jutott a két golyópályáról szóló bejegyzés is. Azóta eltelt két év és elkészült a legújabb verzió, amit az előző posztban mutattam be. Álljanak itt az előzmények úgy, ahogy két éve megírtam:  “Nem tudom, hogy a kislányok miként vannak… Tovább »

IKEA hack játék konyha karácsonyra

Már jó régen megígértem a gyerekeknek, hogy elkészítem nekik a DIYsok örök klasszikusát, egy játékkonyhát. Jó sokáig halogattam, Nagyfiam lassan már egészen kinő belőle, de azért még lesz, aki játszik vele 🙂 Egy régi ötrészes IKEAs fürdőszobaszett mosdó alá való szekrénykéjét alakítottam át. Tesóm vágott dekopírfűrésszel lyukat a mosogatótálcának, ami egy egyszerű konyhai fémtál. A… Tovább »

DIY puzzle

Na jó, maga a puzzle nem DIY, csak a minta rajta. Két régi fa kirakót alakítottam át ajándékba. A cserkészeknél a vezetőségben is kihúztuk egymás nevét, az volta  kikötés, hogy játékot kell ajándékba adni a szerencsésnek. Szerettünk volna valami személyeset kitalálni, mivel az uram kidőlt, a megvalósítás rám maradt. Volt itthon 4 kiszuperált kicsi fa… Tovább »

Egyedi póló sorozatgyártása

Ahol cserkészkedem, az őrsök egymást ajándékozták meg karácsonykor. Mi a Sárgarigókat húztuk, a legnagyobb létszámú őrsöt. Arra jutottunk, hogy őrsi pólót készítünk nekik, ehhez én készítettem a stencileket. Letöltöttem egy fotót, kinyomtattam és átrajzoltam az ablakon azokat a volna, amiket használni szerettem volna. Ezeket azután a egy játékos régi doboz “ablakéra” vittem fel alkoholos filccel… Tovább »

Angry birds játékok zsúrra

Alvállalkozó lettem. Már 2007-ben, amikor megismertem az Uramat. Eleinte a beadandóit csináltam meg, aztán egyre nagyobb szerepet kaptam az élete teendőinek elvégzésében 😀 Oda jutottunk, hogy egy munkájának a kellékeit készítettem elő a múlt héten. Ez év elején indította el rendezvényszervezéssel foglalkozó egyéni vállalkozását, a MINI EVENT-et. Vasárnak ezzel a formációval egy 8 éves szülinapi… Tovább »

Tábla az óvodába

Az oviban, amikor imádkozik a csoport, vagy mesét olvasnak az óvónénik, nem ildomos zavarogni. Hogy a szülőket figyelmeztessék, táblát akasztanak ilyenkor az ajtóra. Egy kartonra ragasztott nyomtatott A4es lapok szolgálták ezt a funkciót egészen mostanáig. Szegények már igen le voltak harcolva, így gondoltam, karácsonyi ajándékképpen készítek a csoportnak egy új, színes táblát. Dekorgumit rántottam és elővettem… Tovább »

Búcsú ajándék óvónéninknek

Drága óvónénink pocakjába kis lakó költözött, így a mi gyermekeink nevelgetését másra kellett bíznia. Búcsú ajándékát, melyet a gyerekek, a többi szülő és különösképpen óvónéni párja közreműködésével készítettem, ma adtuk át a karácsonyi műsor után. Nagyfiam – izgult szegény rendesen, de én talán még nála is jobban, hiszen csak tegnap előtt fogtunk bele a tanulásba… Tovább »

Fogas ajándékba

Ahogyan a tükröt, ezt is még tavasszal ígértem meg nagy lelkesedésemben. Az egészséges rendelőben ugyanis nem lehetett hová felakasztani a kabátokat. Így aztán, ment minden a babakocsiba, aztán amikor az ember a gyereket akarta ugyanoda visszatenni…. Szóval hiányzott egy fogas.  Megbeszéltem hát kedves Védőnéninkkel, hogy hova, mekkorát és “milyesmit” képzelne, és ígéretet tettem. Aztán csak… Tovább »

Évzáró – Mit adjunk az óvónéniknek?

Villámcsapásként ért egy este a felismerés, miszerint az oviban májusban van az évzáró ünnepség, nem júniusban, mint az iskolákban. Volt még egy hetem. Kavarogtak az ötletek a fejemben, de a hétvégém már nem volt szabad, így olyasmit kellett kitalálnom, ami nem túl pepecselős, de ötletes, egyedi és személyre szóló. Aztán döntöttem: Pólót  kapnak. Már “csak”… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!