MakerMom

Óra és képek a csempére

A mai fejemmel már nem csempézném tele a falakat a fürdőben és a mellékhelyiségben, de mivel a ház nem ma készült, azzal főzök, ami van. Már sok helyen lehet arról olvasni, hogy a vizes helyiségeket is érdemes dekorációkkal otthonossá tenni, hogy ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy a funkciójukat maximálisan betöltsék és kényelmesek legyenek,… Tovább »

Csipesztartó 5 perc alatt

A csipeszeket egy vászon dobozban tartottam évekig, mert épp az akadt a kezembe, amikor kerestem valamit. Nem szerettem, mert mindig pakolni kellett a szárítón ide-oda, és nem egyszer kiborult.  Műanyag kosarat nem szerettem volna, tervem volt bőven, csak időm nem és alapanyagom. De végre eljutottam odáig, hogy a Hádában vettem egy kis inget erre a… Tovább »

Dubaji lámpásból hálószobai csillár

Néhány évvel ezelőtt kaptam a férjemtől egy lámpást. Dubajból hozta – születésnapom alkalmából egy hétre elutazott a haverjaival 🙂 – azzal a felkiáltással, hogy ékszert úgysem hordok. 🙂  Nem tudom, mi járt a fejében, hova fogom tenni, akkor még nem estem neki mindennek, ami a kezem ügyébe került. 😛 De végül megtaláltam számára a megfelelő helyet,… Tovább »

Checklisták gyerekeknek – DIY Chore Systems for kids

Szeretnék csinálni egy táblát a gyerekeknek, ahol követhetik/követhetjük, hogy kinek milyen feladata van, és hogyan áll azokkal. Fontos szempont, hogy bővíthető legyen, ahogy nőnek, újabb feladatokat tudjak hozzáadni (és esetleg újabb felhasználókat). Remélem, hogy – megfelelő motiváció mellett – segít lecsökkenteni az emelt hangon való kommunikációs próbálkozásaimat. A neten rengeteg példát találtunk, igyekeztem minél több… Tovább »

Fürdőszobai játéktároló “IKEA hack”

 A kisgyerekesek számára ismerős lehet ez a kép: amikor alig akad talpalatnyi hely a kádban/zuhanyban a játékok között. Eddig lavórba pakoltuk, ami több szempontból hátrányos volt: hiányzott a lavór  pl. a teregetésekkor (ezért gyakran visszaborítottam a játékokat a kába, aztán újra kipakoltam a lavórba), a víz megállt az alján, azért penész jelent meg a játékokon,… Tovább »

Postaláda, azaz cső

A postaládánk kicsi ahhoz, hogy az újságok egészen beleférjenek, ezért amikor esik az eső nem csak azok áznak el, hanem a levelekre is rávezetik a vizet. Másrészt a nagyobb folyóiratok (mint a Forbs) csak tuszkolással férnek bele, ami sem a ládának, sem az újságnak nem tesz jót. Kellett hát egy kényelmes cső, ami a kihordónak… Tovább »

Gyümölcscsap “doboza” házilag – DIY bag in “box”

Egy kedves barátunktól kaptunk két zacskó “csapos gyümölcslevet”. Először sehogy sem tudtam elképzelni, hogyan fogom doboz nélkül anélkül kinyerni a finom italt a zacskókból, hogy a fele rajtam vagy a padlón ne kötne ki. Aztán megakadt a szemem férjem fehérjekiegészítőjének hatalmas tartályán (ennek a tetejét az arany ninja jelmeznél használtam fel). Nosza, nekiestem egy felforrósított… Tovább »

Téli függő villám-dekor

Az őszi függő mintájára télit is készítettem. A hobby boltban vettem hópelyheket. Meg nem mondom, milyen anyagból vannak, leginkább a hungarocellhez hasonlít. Sajnos könnyen törik – a legkisebben egyet alaposan szétmorzsolt…., de csinos:) A középsők alá egy Pentart akrillal bronzra festett falap csengettyűt is kötöttem.... Tovább »

Kiállítás otthon – gyerekrajz

A gyerekeim már nyaggatnak egy ideje, hogy otthon is rakjuk ki a műveiket a falra, csináljunk kiállítást, mint az óvodában. Erre a kérdésre (is) számtalan megoldás kínálkozik. Az otthonkommandón található egy gyűjtemény. Nekem a kerítéses nagyon tetszik, először Szentgyörgyi Kata akicsiházában találkoztam vele és szerelem volt első látásra. És remélem, egyszer nálunk is lesz egy ilyen…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!