MakerMom

Pólóból kép 5 perc alatt

Ahogy a párnahuzat, ez sem az én fejemből pattant ki. A legtöbben a kinőtt kedvenc pólókat foglalják keretbe, így nem kell tőlük megválniuk. Nálunk a fiúk sorban öröklik a ruhát, úgyhogy esély sincs arra, hogy a 3. gyereket is túléli olyan állapotban, ami vállalható lenne egy képkeretben. Így aztán, ahogy a párna esetében is, túriban szereztem be erre a célra a pólókat. Fehéreket választottam, amiknek a mintája sem túl színes, így bárhová fel lehet őket tenni. Úgy gondoltam, hogy 5 perces projekt lesz, de néhány buktató kicsit hosszabbra nyújtotta a folyamatot. Általában csak azt írják le a boggerek, hogy méretre vágták, hátul hozzá ragasztották a kartonhoz, és tádám.

Na de, lássuk, hogy álljatok hozzá, hogy nektek tényleg 5 perces legyen a projekt.

Hozzávalók:

  • póló
  • képkeret (a póló mintájának méretéhez passzoló)
  • vasaló
  • fehér karton
  • olló
  • celluxvasalás
  1. A pólók elejét nagyjából kivágtam (a varrások mentén), és csak azokat vasaltam, hogy ne gyűrődjenek később.
  2. Méretre vágtam egy fehér kartont, hogy erre tudjam ragasztani a képet. A keret saját kartonján nem mutat túl esztétikusan, ráadásul nálam még az IKEA-s címke is átütött. :S


     3.  Méretre vágás. Ehhez a kartonra igazítottam a póló kivágott elejét, és hátul, két átellenes ponton (a keret tét hosszabbik oldalán) rögzítettem celluxszal. Először a két szabadom maradó végét vágtam méretre, majd a két rögzített oldalt úgy, hogy egyszerre egy rögzítést szüntettem meg, a másik mindig a helyén tartotta az anyagot. A sarkakat levágtam, hogy behajtás után ne púposodjanak fel a kép hátának a sarkai.

     4. Az anyagot celluxszal rögzítettem a karton hátulján.

     5. Az így kapott képeket keretbe foglaltam.

     6. Mehettek a falra.

Azt hiszem, ebből is lesz még néhány. Már csak a turiba kell eljutnom…

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!